Ingredientai
- Grikių miltai (1/2 puodelio) 80 g
- Miltai 80 g 1/2 puodelio - kvietinių
- Kepimo milteliai 5 g
- Pasukos 1 st.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Medus 2 valg. š. arba cukraus
- Druska 1 žiupsnelis
- Aliejus 2 valg. š. arba tirpinto sviesto
- Mėlynės 1 st. galima naudoti ir šaldytas
Kaip gaminti
1. Viename inde sumaišykite abejus miltus, kepimo miltelius ir druską.
2. Kitame inde išplakite kiaušinį su pasukomis. Supilkite miltų mišinį, maišykite ir po truputį pilkite vandenį, kol gausite grietinės tirštumo tešlą. Įmaišykite aliejų.
3. Tuomet jau belieka blynelius tiesiog iškepti. Patiekite su mėlynių uogiene, šviežiomis arba šaldytomis mėlynėmis.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita