„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 1.0 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Grikių „crème brûlée“

„Crème brûlée“
„Crème brûlée“ / Vida Press nuotr.
Skaitysiu vėliau

Kreminis skanėstas su traškia karamelės plutele ant viršaus – toks yra tobulasis desertas „crème brûlée“. Daugelis yra jo ragavę, tačiau gana retai kas ryžtasi pasigaminti „crème brûlée“ namuose. Iš tiesų didelio vargo ruošiant šį desertą nėra, tereikia tik šiek tiek tikslumo ir atidumo. Kokios nors šventės proga išbandykite kiek įdomesnį šio deserto variantą, su švelniu grikių poskoniu ir aromatu! Jo receptu dalinasi virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Grikius paskrudiname keptuvėje.

2. Grietinėlę užverdame nedideliame puode ir sudedame kepintus grikius. Uždengiame puodą ir paliekame pastovėti 30 min.

3. Nukošiame grietinėlę (grikių mums nebereikės) ir vėl ją užverdame.

4. Dubenyje išsukame trynius su cukrumi ir druska. Pilame karštą grietinėlę, gerai išmaišome.

5. Gautą masę atvėsiname. Supilame į keramikines formeles, tinkamas kepti orkaitėje.

6. Orkaitę įkaitiname iki 120C laipsnių temperatūros.

7. Kepame desertą vandens vonelėje (jums tereikia pripilti į plokščią skardą vandens ir sudėti į ją indelius) apie 50–60 min.

8. Atvėsiname, o tada apibarstome cukrumi, karamelizuojame ir pateikiame. Jei neturite specialaus prietaiso karamelizuoti, darykite tą orkaitėje, įjungę grilio režimą, tačiau atidžiai stebėkite.

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.