Ingredientai
- Grietinėlė 350 g 36 proc. riebumo
- Grikiai 50 g
- Kiaušinių tryniai 110 g
- Druska 1 g
- Cukrus 80 g ir dar šiek tiek karamelei
Kaip gaminti
1. Grikius paskrudiname keptuvėje.
2. Grietinėlę užverdame nedideliame puode ir sudedame kepintus grikius. Uždengiame puodą ir paliekame pastovėti 30 min.
3. Nukošiame grietinėlę (grikių mums nebereikės) ir vėl ją užverdame.
4. Dubenyje išsukame trynius su cukrumi ir druska. Pilame karštą grietinėlę, gerai išmaišome.
5. Gautą masę atvėsiname. Supilame į keramikines formeles, tinkamas kepti orkaitėje.
6. Orkaitę įkaitiname iki 120C laipsnių temperatūros.
7. Kepame desertą vandens vonelėje (jums tereikia pripilti į plokščią skardą vandens ir sudėti į ją indelius) apie 50–60 min.
8. Atvėsiname, o tada apibarstome cukrumi, karamelizuojame ir pateikiame. Jei neturite specialaus prietaiso karamelizuoti, darykite tą orkaitėje, įjungę grilio režimą, tačiau atidžiai stebėkite.