Ingredientai
- Grikiai 200 g neskrudintų
- Vanduo 250 ml verdančio
- Moliūgo sėklos 100 g
- Lazdynų riešutai 70 g pasmulkintų
- Chia sėklos 50 g
- Sezamo sėklos 40 g
- Vanilės pupelių pasta 1 arbat. š.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Medus 90 g
- Kokosas 60 g džiovintų riekelių
- Džiovintos spanguolės 0,5 st. džiovintų
Kaip gaminti
1. Suberkite grikius į nedidelį dubenėlį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite išbrinkti apie 30 min.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C.
3. Nusausinkite grikius (nupilkite nesusigėrusį vandenį), įmaišykite moliūgo sėklas, lazdyno riešutus, chia ir sezamų sėklas, vanilę, medų ir aliejų, ir viską gerai išmaišykite.
4. Dvi kepimo skardas išklokite pergamentiniu popieriumi. Paskirstykite paruoštą granolą labai plonu sluoksniu abiejose skardose ir pašaukite kepti. Kepkite apie 40 minučių, kelis kartus pamaišydami, sukeisdami padėklus vietomis orkaitėje.
5. Suberkite kokosus ir spanguoles ir dar kepkite 20 minučių, arba kol viskas gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti.
6. Patiekite su pienu arba jogurtu, su vaisiais ir uogomis bei medumi.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai