Ingredientai
- Grikiai 65 g nekepintų
- Pūsti ryžiai 45 g
- Riešutai 100 g tinka įvairiausi mėgstami
- Moliūgo sėklos 30 g
- Kokosų aliejus 30 g
- Klevų sirupas 50 g
- Cinamonas 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Įkaitiname orkaitę iki 180°C laispnių (funkcija su ventiliatoriumi).
2. Kepimo skardą klojame kepimo popieriaus.
3. Riešutus susmulkiname į kelias dalis.
4. Mažame puode išlydome kokosų aliejų, o tada pilame klevų sirupą.
5. Dubenyje sumaišome grikius, pūstus ryžius, riešutus, moliūgų sėklas, cinamoną ir karštą kokosų aliejų su klevų sirupu. Gerai išmaišome, nes svarbu, kad viskas pasidengtų aliejaus-sirupo mišiniu, tada paskleidžiame ant paruoštos kepimo skardos.
6. Kepame 20 minučių, vis pamaišydami, kad granola nesudegtų.
7. Atvėsusią granolą laikome sandariame inde iki mėnesio.
Granolai, kurią matote nuotraukoje, pagaminti mes naudojome tris šaukštus graikiško jogurto į kurį įmaišėme 1 šaukštelį žemės riešutų sviesto ir truputėlį klevų sirupo. Ant viršaus dėjome prinokusias kriaušes ir paruoštą granolą. Galiausiai dar užlašinome šlakelį klevų sirupo, bet tai jau kiekvieno skonio reikalas.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai