4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.4 5 / 8
Jau įvertinote šį receptą

Grikių ir varškės kotletukai

Grikių kotletukai
Grikių kotletukai / Vida Press nuotr.
Skaitysiu vėliau

Grikių dažnai griebiamės tada, kai visos maisto atsargos namie išsenka, tačiau tai toli gražu nėra „vargo kruopa“. Grikiai ir skanūs, ir maistingi, o jei kartais prisivirėte jų per daug, dar keli papildomi priedai ir išsikepsite puikių kotletukų. 

 

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Jei neturite likusių virtų grikių, pradėkite nuo grikių kruopų virimo. Perplaukite kruopas, berkite į puodą su verdančiu vandeniu. Virkite 9 min., o tada nukoškite. Leiskite kruopoms kiek atvėsti.

2. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, o tada berkite į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Ant vidutinės kaitros kepinkite, kol pagels ir suminkštės – tai užtruks 5–6 minutes. Palikite svogūnus pravėsti.

3. Kol grikiai ir svogūnai vėsta, nemažame dubenyje ištrinkite varškę, kad nebūtų stambių gabaliukų. Nuplaukite ir smulkiai sukapokite petražoles.

4. Grikius bei svogūnus berkite į dubenį su varške, ten pat suberkite ir petražoles.

5. Muškite kiaušinius į atskirą dubenėlį, berkite druską, prieskonius. Lengvai paplakite, o tuomet supilkite į grikių-varškės masę, suberkite ir džiūvėsėlius. Viską labai gerai išmaišykite.

 

6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C laipsnių temperatūros (kepimo režimas – su ventiliatoriumi). Plačią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite aliejumi.

7. Šlapiomis rankomis formuokite iš pasiruoštos masės nedidelius kotletukus ir dėkite juos ant skardos. Kiškite į orkaitę ir kepkite apie 15–20 min. arba kol kotletukai apskrus. Galite juos kepti ir keptuvėje, tačiau kepti orkaitėje bus nors ir kiek sausesni, bet sveikesni.

8. Kad kotletukus nebūtų sausa valgyti, pasiruoškite padažą. Į dubenėlį dėkite kelis šaukštus natūralaus jogurto, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių, pilkite šaukštą aliejaus, berkite gerą žiupsnį druskos ir gerai išsukite šluotele ar šakute. Dėkite padažo ant maltinukų juos patiekdami, galite užpilti ir šiek tiek čili padažo. Valgykite su mėgstamomis lengvomis lapinėmis salotomis.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.