Ingredientai
- Vanduo 800 ml
- Grikiai 200 g
- Obuoliai 1 vnt.
- Džiovinti abrikosai 1 sauja
- Pistacijos 2 valg. š.
- Pienas 200 ml
- Druska 1 žiupsnelis
- Cinamonas 1 žiupsnelis nebūtinai
- Medus 1 valg. š. nebūtinai
Kaip gaminti
1. Puode užvirkite pusę vandens ir visus grikius. Nupilkite vandenį, grikius užpilkite nauju vandeniu, įberkite druskos ir virkite, kol grikiai išvirs, o puode beveik nebeliks vandens.
2. Neluptą obuolį supjaustykite mažais gabaliukais, sukapokite abrikosus ir riešutus.
3. Grikiams beveik išvirus į puodą sudėkite obuolį ir abrikosus. Košę sudėkite į dubenėlius, apipilkite pienu ir apibarstykite riešutais. Jei norite, košę galite apibarstyti cinamonu ir apšlakstyti medumi.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Košės