Ingredientai
- Grikiai 3 st.
- Migdolai 50 g migdolų drožlių
- Sviestas 3 valg. š. ir padažui 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Citrinos 1 vnt. Padažui
- Sūris 100 g Padažui fermentinio
- Miltai 1 valg. š. Padažui
- Pienas 375 ml Padažui
Kaip gaminti
1. Nuplautas kruopas užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų (3 stiklinėms kruopų reikia maždaug 4–5 stiklinių vandens), pasūdykite, uždenkite ir porai valandų palikite brinkti.
2. Paruoškite padažą: miltus pakepinkite svieste, maišydami supilkite šaltą pieną ir užvirinkite. Kai sutirštės, nukelkite nuo ugnies, supilkite iš citrinos išspaustas sultis, suberkite tarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite.
3. Išbrinkusias kruopas sumaišykite su migdolų drožlėmis. Karščiui atsparų indą patepkite sviestu, sukrėskite košę, ant viršaus supilkite padažą ir 20–25 min. kepkite 180ºC karštumo orkaitėje.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Košės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita