Ingredientai
- Grikiai 1 st. virtų grikių kruopų
- Varškė 200 g
- Grietinė 125 ml
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Cukrus 3 valg. š.
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Vanilinis cukrus 1 valg. š.
- Džiovinti abrikosai 1 sauja
- Druska 1 žiupsnelis
- Sviestas 1 valg. š. formai patepti
Kaip gaminti
1. Abrikosus užpilkite karštu vandeniu ir palikite brinkti.
2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska, cinamonu ir vaniliniu cukrumi. Į plakinį sudėkite varškę, grietinę ir gerai sumaišykite. Suberkite pjaustytus abrikosus (kelis palikite).
3. Į grikių košę sudėkite varškės masę, gerai pamaišykite, suverskite į sviestu išteptą formą ir 20–25 min. kepkite 180 °С orkaitėje. Apkepą papuoškite likusiais abrikosais.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita