Ingredientai
- Grikiai 1 st.
- Vanduo 1 st. 1,75 – šilto virinto
- Morkos 2 vnt. didelės
- Svogūnai 1 vnt.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Miltai 4 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis maltų
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.
- Grikius perplaukite po tekančiu vandeniu, suberkite į gilią lėkštę ir užpilkite šaltu virintu vandeniu. Palikite stovėti 2–3 valandoms.
- Išvirkite stambiai supjaustytas morkas. Kruopščiai jas nusunkite ir sutrinkite iki košės konsistencijos.
- Trintas morkas sudėkite į išbrinkusius grikius.
- Svogūną susmulkinkite ir dėkite į morkas bei grikius.
- Čia pat suplakite kiaušinį, suberkite miltus, druską, pipirus ir viską gerai išmaišykite.
- Suformuokite kotletus ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Kepkite 30 minučių.
Receptą atsiuntė Gintarė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Aštrus pojūtis“
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita