Ingredientai
- Grikių miltai 130 g blynų tešlai
- Kepimo milteliai 0,5 arbat. š. blynų tešlai
- Cinamonas 1 arbat. š. perpus blynų tešlai ir obuolių užpilui
- Agavų sirupas 1 valg. š. ar kito saldiklio; blynų tešlai
- Kokosų aliejus 1 valg. š. tirpinto, kepimui; galima keisti kiti aliejumi kepimui
- Augalinis pienas 300 ml galima naudoti vandenį; skysčio gali reikėti kiek mažiau ar daugiau
- Obuoliai 1 vnt. didelis; obuolių užpilui
- Vanduo 200 ml obuolių užpilui
- Rudasis cukrus 1 valg. š. obuolių užpilui
Kaip gaminti
1. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Pilkite kokosų aliejų, agavų sirupą ir po truputį pildami vandenį nuolat maišykite, kol gausite norimą konsistenciją.
2. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Obuolių užpilo gaminimas:
1. Nulupkite ir kubeliais supjaustykite obuolį. Viską berkite į keptuvę, barstykite cukrų, pilkite vandenį ir pasirinkę nedidelę kaitrą troškinkite kol taps minkšti. Jeigu reikės – galite šiek tiek įpilti papildomai vandens.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Rengiu šventę: Užgavėnės