Ingredientai
- Miltai 210 g 140 - grikių ir 70 kvietinių - grikių miltų vafliams
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. grikių miltų vafliams
- Soda 1 arbat. š. grikių miltų vafliams
- Cinamonas 2 valg. š. 1arbat. š. - grikių miltų vafliams ir 1 valg. š. - karamelizuotoms kriaušėms
- Druska 1 žiupsnelis grikių miltų vafliams
- Kiaušiniai 2 vnt. grikių miltų vafliams
- Cukrus 50 g grikių miltų vafliams
- Pasukos 625 ml raugintų - grikių miltų vafliams
- Sviestas 200 g 115 g - tirpinto - grikių miltų vafliams, gabalėlis kepimui ir 1 valg. š - karamelizuotoms kriaušėms
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. grikių miltų vafliams
- Kriaušės 2 vnt. karamelizuotoms kriaušėms
- Rudasis cukrus 50 g karamelizuotoms kriaušėms
- Sultys 2 valg. š. citrinų - karamelizuotoms kriaušėms
- Medus 2 valg. š. karamelizuotoms kriaušėms
Kaip gaminti
PARUOŠKITE KARAMELIZUOTAS KRIAUŠES
- Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išpjaukite sėklalizdžius. Supjaustykite vidutinio storio skiltelėmis.
- Dubenėlyje sumaišykite cukrų, cinamoną, citrinų sultis ir medų.
- Į dubenėlį sudėkite kriaušių skilteles ir išmaišykite taip, kad visos apsiveltų mišiniu.
- Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto.
- Sudėkite kriaušių skilteles ir kepkite ant vidutinio dydžio ugnies, kartais pamaišydami, kol kriaušių skiltelės suminkštės, tačiau vis dar išlaikys savo formą.
IŠKEPKITE GRIKIŲ MILTŲ VAFLIUS
- Dubenyje sumaišykite grikių miltus, kvietinius miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Atidėkite į šalį.
- Kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite.
- Kiaušinių baltymus plakite elektriniu plaktuvu, kol susidarys minkštos putos. Po truputį berdami cukrų, plakite toliau, kol gausite standžias putas. Atidėkite į šalį.
- Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinių trynius, raugintas pasukas, tirpintą atvėsintą sviestą ir vanilės ekstraktą iki vientisos masės.
- Miltų mišinį suberkite į šį plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
- Įmaišykite trečdalį plaktų baltymų. Tuomet sudėkite likusius du trečdalius ir lengvai išmaišykite. Nepermaišykite.
- Ištepkite vaflinę gabalėliu sviesto ir įkaitinkite pagal instrukcijas.
- Dėkite po samtį tešlos, išlyginkite paviršių ir toliau kepkite pagal instrukcijas, kol vafliai gražiai apskrus, taps sodriai rudos spalvos.
- Patiekite su karamelizuotomis kriaušėmis. Skanaus!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita