Ingredientai
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis
- Česnakai 2 skiltelės
- Grikiai 1 st.
- Kokosų aliejus 1 arbat. š.
- Vištienos sultinys 2 st.
- Grybai 1 st. mėgstamų
- Moliūgai 2 st. kubeliais smulkinto
- Kokosų pienas 0,5 st.
- Miso pasta 1 arbat. š.
- Petražolės 1 sauja smulkintų
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Smulkiai susmulkinkite svogūną ir česnaką. Į gilią keptuvę suberkite kokosų aliejų, suberkite svogūną ir česnaką. Kepkite ant lėtos ugnies kelias minutes, kol pasklis kvapas.
2. Įmaišykite nevirtas grikių kruopas – stebėkite, kad jos gerai pasidengtų aliejumi ir kelias minutes patroškinkite. Supilkite pusę stiklinės vištienos sultinio ir sudėkite sojų ir ryžių pastą. Lėtai troškinkite ant mažos ugnies, kol kruopos sugers visą skystį.
3. Sudėkite moliūgo gabalėlius ir dar pusę stiklinės vištienos sultinio. Tuomet suberkite grybus ir kitą pusę stiklinės sultinio. Maišykite, kol moliūgai suminkštės, o skysčio nebeliks.
4. Tuomet supilkite likusią vištienos sultinio dalį ir viską troškinkite, kol grikiai pilnai išbrinks.
5. Pagardinkite druska, pipirais ir petražolėmis. Pabaigoje įmaišykite kokosų pieną.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams