Ingredientai
- Grikių miltai 500 g grikių biskvitui
- Grikiai 300 g 150 g grikių biskvitu ir 150 g papuošimui
- Kiaušiniai 2 vnt. grikių biskvitui
- Grietinė 100 g riebios; grikių biskvitui
- Grietinėlė 100 g riebios; grikių biskvitui
- Pienas 400 g riebaus
- Druska 1 arbat. š. po žiupsnį grikių biskvitui ir pertepimams
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. po žiupsnį grikių biskvitui ir pertepimams
- Baravykai 750 g baravykų pertepimui
- Svogūnai 500 g perpus baravykų ir voveraičių pertepimams
- Krapai 100 g baravykų pertepimui
- Jogurtas 250 g graikiško; 50 g baravykų pertepimui, 150 g voveraičių pertepimui ir 50 g papuošimui
- Voveraitės 500 g voveraičių pertepimui
- Morkos 250 g voveraičių pertepimui
- Majonezas 200 g naminio; 150 g voveraičių pertepimui ir 50 g papuošimui
- Laurų lapai 7 vnt. papuošimui
- Čiobreliai 7 vnt. šakelės
- Rozmarinai 5 vnt. šakelės
Kaip gaminti
1. Supilkite grikių kruopas į puodą ir apvirkite apie 10 min., kol pasidarys pusiau minkšti. Kruopas nukoškite, atšaldykite ir suberkite į grikių miltus. Įmuškite kiaušinius, lengvai šakute išplakite, sudėkite grietinę, grietinėlę, pieną, žiupsnelį druskos ir pipirų bei išmaišykite. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Kepkite tris lakštus iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 22 min.
2. Baravykus nuplaukite ir sudėkite į verdantį vandenį. Pavirkite apie 7 min, nukoškite, pravėsinkite ir susmulkinkite stambokais gabaliukais. Svogūną susmulkinkite smulkiais kubeliais ir kepkite, kol suminkštės. Tada dėkite baravykus, truputi pasūdykite, įberkite pipirų. Kepkite apie 5 minutes. Atvėsinkite, o tada dėkite naminį majonezą ir graikišką jogurtą bei kapotus krapus.
3. Voveraičių pertepimą ruoškite taip pat, kaip baravykų, tik pridėkite kubeliais pjaustytų morkų, kurias kepkite, kol suminkštės.
4. Pirmą grikių biskvito lakštą pertepkite puse baravykų masės, antrą lakštą – voveraičių mase, trečią – likusiais baravykais. Paruoštą tortą aptepkite graikiško jogurto ir naminio majonezo mišiniu ir įdėkite į šaldytuvą porai valandų. Tada tortas bus paruoštas puošybai.
5. Sustingusi tortą dekoruojame brinkintais per naktį grikiais. Viršų puošiame žalumynais, lyg būtų miško samanos, jei norite, galima „pasodinti“ vieną kitą konditerinį grybuką.