Ingredientai
- Grikiai 1 st.
- Svogūnai 1 vnt. vidutinio dydžio
- Česnakai 2 skiltelės
- Grybai 150 g geriau švieži ar šaldyti miško, iš bėdos tinka ir pievagrybiai
- Daržovių sultinys 500 ml arba vištienos
- Vynas 100 ml baltojo
- Sviestas 30 g
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Grietinėlė 60 ml
- Parmezano sūris 50 g pasilikite kelias stambias drožles, o didžiąją dalį smulkiai sutarkuokite
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Storadugnėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, supilkite aliejų.
2. Smulkiai supjaustykite svogūną bei česnaką ir berkite į įkaitintą keptuvę, kepinkite, kol taps permatomi ir pakvips.
3. Nuvalome grybus, supjaustome nedideliais kubeliais ir beriame į keptuvę, pasūdome, įberiame pipirų ir kepiname apie porą minučių.
4. Sumažiname kaitrą ir beriame į keptuvę grikius. Pakepiname porą minučių ir po samtelį pradedame pilti sultinį – lygiai taip pat, kaip ir ruošiant rizotą. Po kokių 15 min., kai grikiai bus beveik išvirę, supilame vyną ir, padidinę kaitrą, jį išgariname.
5. Supilkite į keptuvę grietinėlę bei smulkiai tarkuotą sūrį, pakaitiname dar 1–2 min., kol sūris ištirps, ir jo ir grietinėlės mišinys apgaubs grikius.
6. Tiekiame karštą, pabarstę likusiomis sūrio drožlėmis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Košės