Ingredientai
- Aviena: arba jautienos - krūtininės ar kumpio 500 g
- Ryžiai 1 st. 1/2 st. ilgagrūdžių
- Svogūnai 3 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Sultys 100 ml granatų - šviežiai spaustos
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Laurų lapai 2 vnt.
- Salierai 20 g gabalėlis šaknies
- Petražolės 20 g gabalėlis šaknies ir švieži lapeliai
- Bazilikai 1 žiupsnelis švieži
- Kalendros 3 g maltos
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Kaukazietiški prieskoniai: 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
- Mėsą supjaustykite vidutinio stambumo gabalais, sudėkite į gilų puodą storu dugnu, užpilkite dviem litrais šalto vandens ir statykite ant stiprios ugnies. Kai užvirs, nugriebkite putas. Įmeskite svogūną, salierą bei petražolių šaknį, kelis juoduosius pipirus, pridenkite puodą dangčiu, sumažinkite ugnį ir virkite apie dvi valandas.
- Suvirusias daržoves išgriebkite kiaurasamčiu. Suberkite ryžius, sudėkite svieste pakepintus smulkintus likusius svogūnus. Į puodą įleiskite marlinį maišelį su kalendromis bei laurų lapais. Virkite apie 20 minučių.
- Maišelį su prieskoniais ištraukite, supilkite granatų sultis, įberkite žiupsnį kaukazietiškų prieskonių, smulkintų šviežių petražolių bei bazilikų, sudėkite smulkintą aitriąją papriką, česnakus, pagal skonį įberkite druskos ir virkite dar apie 10 minučių. Skanaus!
Plačiau skaitykite: Garsiausios pasaulio sriubos. Verta paskanauti!