Ingredientai
- Pomidorai 1500 g
- Česnakai 1 vnt.
- Petražolės 1 vnt. ryšelis
- Adžika: 1 valg. š.
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. ½
- Bazilikai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Raudonėliai 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę. Perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, o minkštimą sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
- Gautą tyrę užvirinkite ir virkite maždaug 20 minučių.
- Tuomet sudėkite į puodą likusius ingredientus: trintą česnaką, smulkintus žalumynus, adžiką, aitriają papriką. Galite pagardinti druska, pipirais, cukrumi. Viską gerai išmaišykite.
- Leiskite padažui atvėsti ir patiekite šaltą.