Ingredientai
- Pievagrybiai 1 kg
- Grybai 4 vnt. džiovinti baravykai
- Svogūnai 2 vnt.
- Kiauliena 50 g šoninės
- Aliejus 3 valg. š.
- Miltai 1 valg. š.
- Grietinėlė 250 ml
- Laurų lapai 2 vnt.
- Anakardžių riešutai 40 g
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį šviežiai maltų
Kaip gaminti
- Svogūnus nulupkite, susmulkinkite.
- Džiovintus baravykus pamerkite nedideliame kiekyje šilto vandens, apie valandą pamirkykite ir susmulkinkite.
- Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais. Šoninę supjaustykite juostelėmis.
- Šaukšte aliejaus pakepinkite svogūnus ir šoninę.
- Kitoje keptuvėje likusiame aliejuje apkepkite pievagrybius. Kai jie dailiai apskrus, suberkite miltus, gerai išmaišykite, dar kelias min. pakepkite ir sukrėskite į troškintuvą.
- Ten pat sukrėskite svogūnų ir šoninės troškinį, supilkite baravykus su vandeniu, kuriame mirko, įdėkite grietinėlę, sumeskite laurų lapelius, viską pasūdykite, pagardinkite pipirais ir troškinkite apie 10 min.
- Nukėlusi nuo ugnies į troškinį įmaišykite skrudintus smulkintus riešutus.
- Patiekalą tiekite karštą su bulvių koše.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita