Ingredientai
- Svogūnai 3 vnt. 2-3 šalotiniai svogūnėliai
- Grybai 50 g džiovinti ir 1 kg įvairūs grybai (pievagrybiai, šiitake)
- Kiauliena 50 g šoninė
- Aliejus 4 valg. š.
- Miltai 1 valg. š.
- Kakava 1 valg. š.
- Grietinėlė 250 ml plakamoji
- Laurų lapai 2 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis jūros
- Pipirai 1 žiupsnelis malti
- Anakardžių riešutai 100 g
- Kalendros 1 valg. š. šviežios
Kaip gaminti
1.Svogūnus nulupkite ir susmulkinkite. Džiovintus grybus susmulkinkite ir pamirkykite 800 ml šilto vandens (apie 10 minučių), šviežius grybus nuplaukite ir perpjaukite pusiau arba į keturias dalis.
2.Šoninę supjaustykite juostelėmis. Šaukštą aliejaus įkaitinkite troškintuve, pakepinkite svogūnus ir šoninę. Išimkite. Likusį aliejų supilkite į troškintuvą ir ant didelės ugnies apkepkite šviežius grybus. Pabaigoje suberkite kakavą, miltus ir maišydami dar patroškinkite.
3.Džiovintus grybus sumaišykite su šonine, svogūnais ir su vandeniu, kuriame mirko, supilkite į troškintuvą. Supilkite grietinėlę, įmeskite laurų lapelių, paskaninkite druska, pipirais ir virkite 15 minučių.
4.Riešutus sukapokite ir paskrudinkite keptuvėje be riebalų. Atvėsinkite. Kalendras susmulkinkite. Puodą su grybais nuimkite nuo ugnies, pagardinkite druska, pipirais, įmaišykite pusę riešutų ir kalendrų, o likusiais papuoškite.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita