Ingredientai
- Kiauliena 800 g nugarinės
- Svogūnai 2 vnt.
- Grybai 300 g virtų miško
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Sviestas 2 valg. š.
- Čiobreliai 1 arbat. š. žiupsnelis
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnelis tarkuoto
- Druska 1 arbat. š. žiupsnelis
- Pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, nupjaustykite plėves, supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais, išmuškite, bet ne per plonai. Pabarstykite druska ir pipirais.
2. Supjaustykite kubeliais svogūnus. Nuvarvinkite ir susmulkinkite grybus.
3. Įkaitintame svieste trumpai apkepkite svogūnus, sudėkite grybus, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir tarkuotu muskatu. Trumpai pakepkite ant silpnos ugnies, nukaiskite ir palikite atvėsti.
4. Įmuškite kiaušinį, išmaišykite. Dėkite ant mėsos griežinėlio įdaro, suimkite kraštus ir persmeikite mediniais pagaliukais.
5. Apibarstykite mėsos „ryšulėlius“ džiovintais čiobreliais, įvyniokite į foliją, sudėkite į skardą ir kepkite 180–200ºC temperatūros orkaitėje maždaug 1 val. 20 min.
6. Baigiant kepti, išvyniokite kepsnelius, kad gražiai apskrustų. Tiekite su keptomis ar virtomis bulvėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita