Ingredientai
- Grybai 200 g švieži baravykai
- Bulvės 200 g
- Obuoliai 200 g
- Svogūnai 1 g nedidelis
- Česnakai 1 skiltelės
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Grietinė 2 valg. š. riebi
- Grietinėlė 100 ml
- Sultys 1 valg. š. citrinų
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Čiobreliai 5 g švieži - arba mairūnai
- Sviestas 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Į sviestu išteptą kepimo indą sudėkite plonomis riekelėmis supjaustytas nuskustas bulves. Jas iš karto truputį apibarstykite druska. Ant bulvių eilėmis dėkite nulupto obuolio riekeles ir grybus (grybų prieš tai nereikia virti). Pabarstykite druskos, juodųjų pipirų ir suberkite dalį susmulkintų čiobrelių.
2. Dubenyje iki purumo suplakite kiaušinius, grietinę ir grietinėlę. Į šį mišinį sudėkite susmulkintą svogūną ir česnaką, įpilkite citrinos sulčių, įberkite druskos, juodųjų pipirų ir sudėkite likusią dalį čiobrelių. Šį tirštą padažą užpilkite ant bulvių ir grybų su obuoliais.
3. Apkepą įdėkite į 180 ºC įkaitintą orkaitę ir apie 35 min. kepkite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita