Ingredientai
- Grybai 1 kg šviežių
- Bulvės 4 vnt. nedidelės
- Sūris 100 g brandinto
- Grietinėlė 200 ml
- Vištienos sultinys 1 st. arba grybų
- Česnakai 1 skiltelės
- Aliejus 1 valg. š.
- Sviestas 2 valg. š.
- Čiobreliai 2 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Grybus supjaustykite ir apvirkite pasūdytame vandenyje, gerai nuvarvinkite.
2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų, sudėkite grybus, trumpai apkepkite, įspauskite česnaką, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.
3. Bulves nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais. Sūrį sutarkuokite smulkia trintuve.
4. Jei naudosite šviežius čiobrelius, juos sukapokite. Reikės 2 šaukštelių šviežių arba šaukštelio džiovintų čiobrelių.
5. Apkepėlių indus patepkite sviestu, pabarstykite čiobreliais. Sudėkite grybus, ant viršaus išdėliokite bulvių griežinėlius, pabarstykite druska ir čiobreliais, supilkite sultinį ir grietinėlę. Uždenkite indus folija. Pašaukite į 200°C temperatūros orkaitę, kepkite 45 min. Nuimkite foliją, užberkite tarkuoto sūrio ir kepkite dar 15 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita