Ingredientai
- Miltai 270 g 150 g kvietinių ir 120 g visadalių kvietinių
- Kepimo milteliai 4 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Petražolės 2 valg. š. smulkintų
- Alyvuogių aliejus 50 ml
- Svogūnų laiškai 1 sauja smulkintų
- Česnakai 1 skiltelės
- Pievagrybiai 200 g pjaustytų
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Kefyras 125 ml
- Pienas 2 arbat. š.
- Parmezano sūris 2 valg. š. arba saulėgrąžų apibarstyti
Kaip gaminti
1. Į dubenį suberkite paprastus ir visadalius kvietinius miltus, kepimo miltelius, druską ir išmaišykite.
2. Sudėkite petražoles ir dar sykį gerai išmaišykite.
3. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnų laiškus, grūstą česnaką, minutę pakaitinkite. Sukrėskite ir pjaustytus pievagrybius, kaitinkite dar porą minučių. Palikite ataušti.
4. Grybų ir svogūnų mišinį sumaišykite su plaktu kiaušiniu, tada įpilkite kefyro.
5. Gautą masę sukrėskite į dubenį su miltų mišiniu. Gerai išmaišykite.
6. Tešlą perkelkite ant miltais apibarstyto stalo ir suformuokite 15 cm skersmens paplotį. Padėkite jį ant kepimo popieriumi išklotos skardos (galite ir tiesiai ant skardos) ir miltuotu peiliu supjaustykite į 8 lygias dalis – tarsi dalytumėte tortą aštuoniems.
7. Papločio gabalėlius aptepkite pienu, pabarstykite pamezanu arba saulėgrąžomis (galite ir vienu, ir kitu). 175 laipsnių orkaitėje kepkite 25–30 minučių.
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“ |
Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita