Ingredientai
- Bulvės 500 g su lupenomis virtos
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis malti
- Porai 1 vnt.
- Sviestas 1 valg. š. ir dar šiek tiek kepimo formai patepti
- Pomidorai 100 g vyšniniai
- Pievagrybiai 250 g nedideli
- Grietinė 150 ml
- Grietinėlė 150 ml
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Garstyčios 1 valg. š.
- Sūris 100 g tarkuotas fermentinis
Kaip gaminti
1.Bulves nulupkite ir supjaustykite 0,5 centimetro storio griežinėliais. Porą nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite centimetro storio žiedais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apie 3 minutes pakepinkite porus. Pabarstykite druska ir maltais pipirais. Nukelkite nuo viryklės ir atvėsinkite.
2.Vyšninius pomidorus nuplaukite ir padalykite į keturias dalis. Grybus nuplaukite, nuvalykite, perpjaukite pusiau ir apkepinkite su sviestu. Grietinę išsukite su garstyčiomis, sumaišykite su plaktais kiaušiniais ir grietinėle.
3.Pabarstykite druska ir pipirais. Keraminę kepimo formą ištepkite sviestu, joje išdėliokite bulvių griežinėlius, ant jų sukrėskite kepintus porus, pramaišiui išdėliokite vyšninius pomidorus ir grybus.
4.Viską užpilkite kiaušinių mase ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 35–40 minučių.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita