Ingredientai
- Grybai 250 g šviežių
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Aliejus 2 valg. š.
- Miltai 2 valg. š. avižinių
- Tirpus grybų sultinys 200 ml
- Avižiniai dribsniai 100 g
- Pomidorų tyrė 2 valg. š.
- Graikiniai riešutai 2 valg. š. susmulkintų
- Mėtos 2 valg. š. smulkiai sukapotų šviežių lapelių
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
Kaip gaminti
1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite sugrūstus česnakus ir kubeliais supjaustytus svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, įpilkite 50 ml sultinio, sudėkite nuvalytus ir smulkiai supjaustytus grybus ir 5 min. patroškinkite. Suberkite avižinius miltus ir maišykite, kol jie sugers visą skystį.
2. Sukrėskite pomidorų tyrę, suberkite avižinius dribsnius. Visą laiką maišant supilkite likusį sultinį. Jei reikia, pasūdykite, pagardinkite pipirais, suberkite susmulkintus riešutus, mėtas ir nukelkite nuo ugnies.
3. Iš praaušusios masės formuokite norimo dydžio kotletus, sudėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą ir 180°C karštumo orkaitėje kepkite 20–25 min.
4. Tinkamiausias garnyras – bulvių košė ir šviežių daržovių salotos.
Patarimas. Jei masė išėjo per tiršta, įpilkite dar šlakelį sultinio, jei per skysta, dar pakaitinkite neuždengtoje keptuvėje, kol sutirštės.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita