Ingredientai
- Grybai 2 kg apvirtų
- Morkos 500 g
- Pomidorai 1 kg
- Svogūnai 500 g
- Druska 2 valg. š.
- Cukrus 2 valg. š.
- Actas 2 valg. š. 30 proc.
- Aliejus 200 ml
- Česnakai 3 skiltelės 3 - 4
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
Kaip gaminti
- Morkas ir svogūnus nulupkite. Nuplautas daržoves supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
- Česnakus ir grybus taip pat susmulkinkite.
- Į didelį puodą supilkite aliejų, įkaitinkite, sudėkite daržoves, grybus ir ant mažos ugnies kaitinkite, kol daržovės paminkštės. Suberkite cukrų, pipirus.
- Dar šiek tiek pakaitinkite, tada supilkite druską ir galiausiai actą.
- Išpilstykite į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite.
Šia mišraine galite pagardinti ir verdamą sriubą.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita