Ingredientai
- Grybai 1 st. virtų ir 2 nemaži baravykai
- Aliejus 2 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt. pusė
- Balzaminis actas 1 arbat. š.
- Sviestas 50 g
- Duona 1 vnt. kelios riekelės mėgstamos
- Čiobreliai 1 arbat. š. pagal skonį šviežių
- Petražolės 1 arbat. š. pagal skonį
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Sūris 80 g norimo skonio lydyto sūrelio, pvz., „Panemunės pievų“
Kaip gaminti
1. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite keptuvėje su aliejumi. Kai svogūnai pagels, suverskite virtus grybus, masę pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 min.
2. Tada sudėkite lydytą sūrelį, suberkite smulkintus čiobrelius, kiek pakaitinkite, masę sukrėskite į plakimui skirtą indą, supilkite balzaminį actą ir išplakite elektriniu plakikliu.
3. Baravykus susmulkinkite, pakepinkite svieste, atvėsinkite ir įmaišykite į paštetą.
4. Paštetą supilkite į plokščią indą ir bent 3 val. palaikykite šaldytuve.
5. Tiekite su skrudintomis duonos riekelėmis.
Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita