Ingredientai
- Pievagrybiai 400 g
- Grybai 60 g džiovintų baravykų
- Sviestas 150 g
- Svogūnai 3 vnt. raudonųjų
- Lydytas sūrelis su česnaku: 130 g
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Aliejus 30 ml šlakelis
- Petražolės 1 sauja pundelis
Kaip gaminti
- Džiovintus baravykus mirkykite per naktį.
- Pievagrybius nuplaukite, pasmulkinkite, apšlakstykite aliejumi ir pakepinkite orkaitėje.
- Svogūnus susmulkinkite ir kepinkite svieste, kol pasidarys skaidrūs.
- Suberkite nusunktus baravykus ir troškinkite apie 10 minučių.
- Įmaišykite lydytą sūrelį, smulkintas petražoles, pagal skonį įberkite druskos.
- Sudėkite pakepintus pievagrybius ir viską sumalkite iki vientisos masės.
- Paštetą sukrėskite į stiklainiuką ir palaukite, kol atvės.
Receptas iš: g-blogas.lt
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis, Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita