Ingredientai
- Duona 4 vnt. Kelios riekelės itališkos duonos
- Česnakai 2 skiltelės
- Grybai 10 vnt. mėgstamų ir itin kvapių miško grybų, pvz., baravykų
- Fetos sūris 150 g
- Salotos 100 g dvi saujos įvairių salotų lapelių
- Svogūnų laiškai 50 g
- Aliejus 1 valg. š. ir užpilui 1 valg. š.
- Garstyčios 1 arbat. š. Užpilui; grūdėtųjų
- Actas 2 valg. š. Užpilui; baltojo vyno acto
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį ir užpilui truputį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį ir užpilui truputį
- Čiobreliai 1 arbat. š. pagal skonį
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. papuošti
- Cukrus 1 arbat. š. Užpilui; truputį
Kaip gaminti
1. Grybus nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į karščiui atsparią kepimo formą, pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite šlakeliu aliejaus, iškepkite karštoje orkaitėje ir atvėsinkite.
2. Salotų lapus nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į kelias lėkštes, ant viršaus dėkite atvėsintų grybų, trupintų fetos gabalėlių.
3. Duoną supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite su trupučiu aliejaus ir išspaustais česnakais. Atvėsinkite ir suberkite ant salotų.
4. Salotas apliekite užpilu, paruoštu iš baltojo vyno acto, grūdėtųjų garstyčių, aliejaus ir prieskonių (druskos, pipirų, cukraus).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita