Ingredientai
- Pupelės 100 g
- Svogūnai 2 vnt.
- Aliejus 2 valg. š.
- Grybai 200 g šviežių
- Salierai 2 vnt. lapkočiai
- Bulvės 2 vnt. didelės
- Kukurūzai 4 valg. š. konservuotų
- Pienas 300 ml
- Petražolės 40 g susmulkintų
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
Kaip gaminti
1. Per naktį išmirkytas pupeles išvirkite ir nusunkite.
2. Dideliame puode įkaitinkite aliejų, iki skaidrumo pakepinkite kubeliais supjaustytus svogūnus. Sudėkite griežinėliais supjaustytus salierus, kubeliais supjaustytas bulves ir visą laiką maišant dar porą minučių pakepinkite.
3. Įpilkite 1 l vandens, sudėkite nuvalytus ir supjaustytus grybus, uždenkite puodą ir ant mažos ugnies virkite 10 min.
4. Sudėkite pupeles, kukurūzus, supilkite pieną, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir dar kelias minutes pavirkite.
5. Patiekiant apibarstykite susmulkintais petražolių lapeliais.
Patarimas. Bet kurį patiekalą stenkitės ruošti iš vienos rūšies grybų – bus ryškesnis aromatas ir skonis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita