Ingredientai
- Grybai 5 vnt. dideli baravykai (arba 150 g bet kokių mėgstamų grybų, pavyzdžiui, pievagrybių)
- Vištienos sultinys 1 l
- Pienas 100 ml
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Sviestas 2 valg. š.
- Miltai 2 valg. š.
- Grietinėlė 200 ml neriebios
- Duona 20 g saujelė skrudintų baltos duonos kubelių
- Sūris 200 g rokforo
- Vynas 100 ml sauso baltojo
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Laurų lapai 2 vnt.
Kaip gaminti
- Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste, kol suminkštės. Kai svogūnai taps permatomi, suberkite miltus ir vis pamaišydama, kad miltai neprisviltų, kaitinkite apie 2 min. Tada supilkite vyną ir kaitinkite, kol dalis jo išgaruos.
- Į paruoštą masę pamažu supilkite karštą sultinį, pieną, suberkite prieskonius, smulkintus valytus baravykus ir virkite ant mažos ugnies apie 20 min.
- Sriubą nukelkite nuo ugnies, suplakite elektriniu plakikliu, tada supilkite grietinėlę, sumeskite trupintą sūrį ir dar kartą užkaitinkite.
- Tiekite karštą su baltos duonos skrebučiu ir „Ledkalnio“ salotos lapeliu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita