Ingredientai
- Jautiena 500 g
- Kiauliena 500 g
- Aviena: 500 g
- Pomidorai 1 kg
- Svogūnai 4 vnt.
- Aliejus 50 ml
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti, pagal skonį
- Laurų lapai 6 vnt.
- Vanduo 4 st.
- Miltai 1 puodelis
Kaip gaminti
- Mėsą nuplaukite, nupjaustykite plėves, išpjaukite kaulus ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejaus, dėkite mėsą ir ant stiprios ugnies pamaišydami kepkite 15–20 minučių.
- Svogūnus nulupkite ir supjaustykite žiedais. Nuplaukite ir stambiai sutarkuokite pomidorus.
- Iškeptą mėsą sukrėskite į stiklainius, o į keptuvę su likusiais riebalais suberkite svogūnus ir kepkite iki geltonumo.
- Kitoje sausoje keptuvėje minutę pakepkite miltų ir suberkite ant svogūnų. Išmaišykite ir supilkite tarkuotus pomidorus, suberkite pipirus, druską, laurų lapelius, įpilkite pusę stiklinės vandens.
- Viską gerai išmaišykite ir troškinkite dešimt minučių vis pamaišydami. Karštą masę supilkite ant mėsos stiklainiuose, palikdami apie centimetrą iki viršaus.
- Stiklainius pridenkite dangteliais, dėkite į puodą su labai karštu gerai pasūdytu vandeniu ir kaitinkite 80–90 minučių.
- Sandariai užsukite dangtelius ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. Kai stiklainiai atvės, švariai nuplaukite nuo jų druskos nuosėdas.
- Konservus laikykite kambario temperatūroje dvi savaites. Tuomet išneškite į vėsią ir tamsią patalpą.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita