Ingredientai
- Jautiena 500 g
- Kiauliena 500 g
- Jautienos sultinys 800 ml
- Sviestas 120 g
- Svogūnai 4 vnt.
- Vynas 300 ml sauso arba pusiau sauso raudonojo
- Pomidorų tyrė 1 valg. š.
- Laurų lapai 4 vnt.
- Juodieji pipirai 12 vnt. žirnelių ir dar šiek tiek grūstų
- Druska 1 arbat. š. jūros
- Bulvės 16 vnt. mažų naujo derliaus
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Mėsą supjaustykite maždaug 3 x 3 cm gabaliukais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite pusę sviesto, sudėkite mėsos gabalėlius ir pavartydami kepkite ant smarkios ugnies, kol ims ruduoti. Tad mėsą perdėkite į verdantį sultinį. Truputį sultinio įpilkite į keptuvę, kur kepė mėsa, mentele gerai pamaišykite ir viską supilkite į puodą prie mėsos.
2. Keptuvėje įkaitinkite likusį sviestą, sudėkite į jį pusžiedžiais ar mažomis skiltelėmis supjaustytus svogūnus. Kepkite ant nesmarkios ugnies, kol ims karamelizuotis. Tuomet supilkite pusę vyno, pamaišykite. Kai šis nugaruos, svogūnus perdėkite į puodą su mėsa, sudėkite pipirus, laurų lapelius, pomidorų tyrę. Ir uždengę dangtį virkite ant nesmarkios ugnies 2 valandas. Tada supilkite likusį vyną ir virkite dar maždaug 1 val., arba kol šakute priliesta mėsa bus biri.
3. Į puodą su verdančiu vandenį sumeskite švariai nuplautas bulves ir virkite maždaug 15 minučių. Išgriebkite jas į kepimo skardą, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite jūros druska, grūstais pipirais ir kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje maždaug 20 min., kol ims rusvėti.
4. Iškeptas bulves ragaukite su guliašu.