Ingredientai
- Braškės 300 g gražios ir nepernokusios
- „Dansukker“ cukraus milteliai 5 valg. š.
- Vanduo 5 valg. š.
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. „Dansukker“ vanilinis cukaus su tikra vanile
- Medus 5 valg. š. šviežias
- Sezamo sėklos 5 valg. š.
Kaip gaminti
1. Cukraus miltelius sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir vandeniu - turėtų gautis tyrelė. Pavirkite maišant kelias minutes, kol masė pasidarys skaidri ir tąsi.
2. Tada supilkite medų, užvirkite ir ataušinkite. Į gautą masę merkite braškes, nuvarvinkite ir apvoliokite sezamo sėklose.
3. Po pusvalandžio braškės apdžiūsta, išlieka blizgios. Valgant, susidariusi luobelė burnoje maloniai sprogsta, atrodo lyg braškės būtų guma aptrauktos :)
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita