Ingredientai
- Krevetės 500 g šaldytos
- Sojų padažas 4 valg. š.
- Vynas 200 ml baltas sausas
- Česnakai 4 skiltelės
- Aliejus 3 valg. š. kepti
Kaip gaminti
„Jeigu į namus netikėtai užklysta svečių, visada šaldiklyje verta turėti karališkų krevečių. O save gerbiančiuose namuose česnako visada privalo būti. Aš jį labai mėgstu,“ – sako Nomeda Marčėnaitė ir pristato greitai paruošiamą, bet labai gardų receptą
1. Sušalusias krevetes pakiškite po šiltu vandeniu ir atšildykite. Dėkite ant popierinių servetėlių nudžiūti.
2. Tuo metu į keptuvę įpilkite aliejaus ir jį įkaitinkite.
3. Suberkite krevetes, pamaišykite, užpilate sojos padažą, baltą vyną ir smulkintą česnaką. Kelias minutes aktyviai maišydama pakepkite. Tik nekepkite ilgai, nes krevetės taps kietos.
4. Ši užkandėlė labai gardi su šviežiu prancūzišku batonu.
Luko Balandžio nuotr. / Nomeda Marčėnaitė |
Receptas Nomedos Marčėnaitės
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žvaigždžių receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita