Ingredientai
- Kiauliena 1500 g kiaulienos sprandinė arba aviena
- Morkos 4 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Bulvės 1 kg
- Česnakai 3 skiltelės
- Pomidorų pasta 2 valg. š.
- Vanduo 1 st.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Grietinė 6 valg. š. pagal skonį
- Laurų lapai 2 vnt. 2–3
- Actas 3 st. marinavimui
- Alyvuogių aliejus 2 st. troškinimui
Kaip gaminti
1. Mėsą supjaustykite kubeliais ir pamarinuokite: pabarstykite druskos, juodųjų pipirų, užpilkite actu.
2. Ketaus puode virš laužo įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite paruoštą gabaliukais pjaustytą mėsą.
3. Troškinkite kruopščiai prižiūrėdami 20–30 minučių. Mėsai apkepus, įberkite kelis šaukštus miltų ir gerai pamaišykite.
4. Sutarkuokite morkas, supjaustykite svogūnus ir sudėkite į ketaus puodą, kad troškintųsi kartu su mėsa.
5. Paskui virinto karšto vandens stiklinėje sumaišykite kelis šaukštus pomidorų pastos ir užpilkite ant troškinio. Pamaišykite.
6. Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais ir suberkite į troškinį. Pagardinkite juodaisiais pipirais, druska, laurų lapais ir, prieš baigdamos gaminti, keliomis skiltelėmis trinto česnako. Skanaukite su grietine.
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Pristatymo akimirka |
Receptas Audriaus Rakausko - Gustavo
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žvaigždžių receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Gruzinų