Ingredientai
- Cukinijos 1 vnt. nedidelė
- Pomidorai 3 vnt.
- Morkos 2 vnt.
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis
- Miltai 5 valg. š.
- Česnakai 3 skiltelės
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį, maltų
- Alyvuogių aliejus 50 ml kepimui
Kaip gaminti
1. Nuvalykite, nulupkite cukiniją, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite kubeliais. Sumaišykite juos su miltais, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir dėkite į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi. Kepinkite 10–15 minučių.
2. Į platesnę keptuvę dėkite tarkuotas morkas, smulkintą svogūną, įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir gerai patroškinkite. Daržovėms suminkštėjus, dėkite pakepintas cukinijas.
3. Supjaustykite griežinėliais pomidorus ir sudėkite į troškinį. Troškinkite dar 15–20 minučių. Prieš baigdamos gaminti, pagardinkite smulkintu česnaku.
Patarimas. Audrius Rakauskas-Gustavas dėti česnaką, kad šis neapkarstų, rekomenduoja prieš baigiant gaminti. Cukinijos ir pomidorų troškinį puikiai galima valgyti vieną arba su mėsos patiekalais.
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Pristatymo akimirka |
Receptas Audriaus Rakausko - Gustavo
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žvaigždžių receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita