Ingredientai
- Žuvis 1 vnt. mėgstama - sterkas, karpis, upėtakis ir pan.
- Sviestas 200 g
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį, maltų
- Petražolės 1 valg. š. pagal skonį
- Krapai 1 valg. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Stambiais gabalais supjaustykite žuvį. Įtrinkite juos druska, juodaisiais pipirais. Susmulkinkite žalumynus.
2. Dėkite žuvį į foliją, gausiai apibarstykite smulkintais žalumynais, įdėkite 30–50 g sviesto ir taip suvyniokite, kad kepant sviestas neišbėgtų.
3. Kepkite ant grotelių lauke arba orkaitėje 15–20 minučių. Šis patiekalas idealiai dera su traškiu batonu.
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Pristatymo akimirka |
Receptas Audriaus Rakausko - Gustavo
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žvaigždžių receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita