Ingredientai
- Sviestas 250 g
- Miltai 10 valg. š.
- Obuoliai 4 vnt. geriausiai antaniniai
- Cukrus 1 st. pagal skonį
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Migdolai 50 g
Kaip gaminti
1. Sviestą išsukite su stikline cukraus, įdėkite dešimt šaukštų miltų ir minkykite, kol tešla nebelips prie pirštų.
2. Antaninius obuolius (jie labiausiai tinka kepti, nes neištyžta) nulupkite, smulkiai supjaustykite ir apibarsčiusi cukrumi bei cinamonu palikite šiek tiek pastovėti.
3. Į kepimo formą įklokite du trečdalius tešlos suformuodama dubenėlį.
4. Dugną pabarstykite trintais migdolų riešutais ir sudėkite obuolius.
5. Iš likusios tešlos padarykite juosteles ir gražiai išdėliokite ant obuolių.
6. Pyragą pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie valandą.
7. Likus pusvalandžiui, kaitrumą perpus sumažinkite.
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Pristatymo akimirka |
Receptas Audriaus Rakausko - Gustavo
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žvaigždžių receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė, Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita