Ingredientai
- Datulės 300 g Tešlai
- Razinos 400 g Tešlai; arba džiovintų mirkytų slyvų
- Bananai 200 g Įdarui
- Obuoliai 200 g Įdarui saldžių obuolių arba kriaušių
- Anakardžių riešutai 100 g Glajui
- Medus 2 valg. š. Glajui
- Citrinos 1 vnt. Glajui citrinų sulčių pagal skonį
Kaip gaminti
1. Datules ir razinas sutrinkite elektrine trintuve.
2. Iš gautos lipnios masės torto formoje (su nuimamais šonais) formuokite nestorus „tešlos“ blynus.
3. Dėkite vieną blyną, tada jį pertepkite bananų ir obuolių kremu (vaisius taip pat sutrinkite trintuve). Taip dėkite keletą sluoksnių. Viršutinis sluoksnis turėtų būti datulių ir razinų masės.
4. Torto viršų aptepkite glajumi: smulkiai sutrintais anakardžių riešutais, išplaktais su medumi ir citrinų sultimis.
5. Prieš tiekdama leiskite tortui kelias valandas „susigulėti“.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita