Ingredientai
- Ėriena 500 g
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės didelės
- Kuminai 1 arbat. š. 1,5 malto
- Saldžiosios paprikos milteliai 2 arbat. š.
- Laurų lapai 1 vnt.
- Pomidorų tyrė: 2 valg. š.
- Jautienos sultinys 1 l
- Avinžirniai 300 g skardinė
- Pomidorai 400 g skardinė konservuotų, smulkintų
- Kalendros 3 valg. š. lapų
- Petražolės 3 valg. š. lapų
Kaip gaminti
1. Supjaustykite ėrieną smulkiais gabaliukais. Įkaitinkite alyvuogių aliejų gilioje keptuvėje arba prikaistuvyje, sudėkite kapotus svogūnus ir smulkintus česnakus, kepkite ant silpnos ugnies tol, kol svogūnai bus minkšti.
2. Sudėkite mėsą, truputį padidinkite kaitrumą ir kepkite, kol mėsa pakeis spalvą. Sudėkite kuminus, paprikas ir laurų lapą ir maišydami kepkite kelias minutes. Supilkite pomidorų tyrę ir maišydami kepkite apie 2 min. Supilkite jautienos sultinį ir užvirinkite.
3. Nusunkite ir perplaukite avinžirnius, sudėkite į prikaistuvį kartu su pomidorais, smulkintomis kalendromis ir petražolėmis. Viską maišydami užvirinkite. Sumažinkite karštį ir virkite dar dvi valandas arba kol mėsa taps minkšta. Patiekdami puoškite kalendrų lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita