Ingredientai
- Sviestas 185 g 125 g – tešlai ir 60 g – pyrago viršui
- Cukrus 185 g 125 g – tešlai ir 60 g - pyrago viršui
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Vanilė 1 arbat. š. ekstrakto
- Ananasų sirupas: (iš konservų) 1 valg. š.
- Miltai 125 g
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. 1,5
- Druska 1 arbat. š. ¼
- Medus 1 valg. š. skaidraus – pyrago viršui
- Ananasai 4 riekės 4–5 konservuoti žiedai – pyrago viršui
- Uogos: (papuošti – nebūtina) 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Ištepkite riebalais 20 cm skersmens kepimo formą.
- Pirmiausia paruoškite viršutinę pyrago dalį. Sviestą gerai išsukite su cukrumi bei medumi ir juo padenkite formosdugną. Dėkite konservuoto ananaso griežinėlį į vidurį. Likusius vaisiaus griežinėlius perpjaukite per pusę ir išklokite formos pagrindą neliesdami sienelių.
- Pyrago tešlai gerai išsukite sviestą su cukrumi, įpilkite vanilės ekstrakto ir muškite po vieną kiaušinį. Viską gerai sumaišykite.
- Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais, suberkite į sviestą, išmaišykite ir įpilkite ananasų sirupo. Vėl viską gerai išmaišykite.
- Tešlą užpilkite ant pyrago viršaus ir atsargiai tolygiai paskirstykite ją. Nesugadinkite pyrago viršaus.
- Kepkite orkaitėje 25 minutes. Kaip patikrinti, ar pyragas iškepė? Įkišite medinį pagaliuką ar dantų krapštuką į pyragą ir ištraukite – jis turi būti švarus, neaplipęs. Išimkite kepinį iš orkaitės ir leiskite keletą minučių jam atvėsti. Apverskite pyragą ant lėkštės ir patiekite šiltą arba kambario temperatūros. Tai, kas buvo jūsų pyrago apačioje (konservuotų ananasų griežinėliai cukraus glazūroje), atsidurs jo viršuje.