Ingredientai
- Avinžirniai 500 g džiovintų
- Alyvuogių aliejus 75 ml
- Tahini pasta 150 g
- Citrinos 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Kuminai 2 arbat. š. malto
- Druska 2 arbat. š.
- Rūkyta malta raudonoji paprika 1 žiupsnelis
- Saulėje džiovinti pomidorai 150 g
Kaip gaminti
1. Avinžirnius gausiai užpilkite vandeniu ir palaikykite 4–7 valandas. Vandenį nupilkite, avinžirnius perskalaukite ir užpilkite šviežiu. Virkite 2 valandas.
2. Į išvirtus ir atvėsusius avinžirnius supilkite alyvuogių aliejų, sezamų pastą tahini, česnaką, prieskonius, įspauskite citrinos sultis, sudėkite džiovintus pomidorus. Viską labai gerai sutrinkite elektriniu trintuvu.
3. Patiekite su duonele ar daržovių lazdelėmis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis