Ingredientai
- Saldžiosios bulvės 3 vnt.
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. 1 šaukštas bulvių kepimui ir 2 humusui
- Druska 1 žiupsnelis bulvėms
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis bulvėms
- Aitriosios paprikos dribsniai 1 žiupsnelis arba prieskonių mišinio „Harissa“; bulvėms
- Avinžirniai 310 g garuose ruoštų; humusui
- Vanduo 2 valg. š. humusui
- Tahini pasta 2 arbat. š. humusui
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi.
2. Saldžiąsias bulves nuskuskite ir supjaustykite ritinėliais. Sudėkite juos į skardą ir apšlakstykite aliejumi. Pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais. Kepkite apie 20 minučių, kol batatai bus minkšti.
3. Virtuviniame kombaine išsukite avinžirnius, batatus, vandenį, aliejų ir tahini. Jei masė per tiršta, įpilkite dar šiek tiek vandens ir aliejaus. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių.
4. Tiekite su daržovių lazdelėmis arba sūriais krekeriais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pusryčiams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis