Ingredientai
- Avinžirniai 1 vnt. skardinė konservuotų
- Tahini pasta 2 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės nedidelės
- Citrinos 1 vnt. išspaustos sultys
- Kuminai 0,5 arbat. š. malto
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Avižiniai dribsniai 60 g vidutinio dydžio
- Bolivinės balandos (kynva) 20 g spragintos
- Moliūgo sėklos 20 g
- Pistacijos 80 g
- Džiovintos spanguolės 60 g
- Kiaušinio baltymas 1 vnt.
- Kokosų aliejus 1 valg. š.
- Granatas 0,5 g sėklų
- Daržovės 400 g įvairių: šparagų,morkų,agurkų, ropių, ridikėlių ir kitokių
Kaip gaminti
1. Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 150 C. Dideliame inde sumaišykite pistacijas, avižinius dribsnius, spragintą kynvą, susmulkintas džiovintas spanguoles ir moliūgo sėklas. Kitame dubenėlyje lengvai išplakite kiaušinio baltymą ir sumaišykite su šaukštu kokosų aliejaus. Supilkite į sausus ingredientus, gerai išmaišykite ir dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
2. Kepkite apie 20 minučių. Leiskite atvėsti (sandariame indelyje galite laikyti mėnesį);
3. Gaminame humusą: nusunkiame avinžirnius, pasilikdami skystį, kurio prireiks vėliau reguliuojant humuso tirštumą. Sudedame avinžirnius, tahini pastą, česnako skilteles, kuminą į elektrinį virtuvės kombainą, išspaudžiame citriną, įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus, šiek tiek druskos, pipirų ir viską sutriname iki vientisos masės. Jeigu rodosi per tiršta, tuomet pilame skysčio, kuriame buvo konservuoti avinžirniai, tol kol gausime norimą konsistenciją.
4. Dedame į lėkštę humuso, apšlakstome alyvuogių aliejumi, beriame granolos ir granato sėklų. Valgome su šviežiomis daržovėmis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis