Ingredientai
- Žuvis 1 vnt. eršketas
- Šampanas: (sauso) 250 ml
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Citrinos 1 vnt.
Kaip gaminti
- Išdarytą eršketą pasūdykite, pabarstykite pipirais, dėkite į kepimo skardą, užpilkite šampanu ir 30 min. kepkite iki 180–200 °C įkaitintoje orkaitėje.
- Prieš patiekiant į stalą, papuoškite salotų lapais, petražolėmis, krapais, citrinų ir agurkų griežinėliais.
- Čia tiks šampano padažas. Jis gaminamas taip: 150 ml šampano suplakite su 2 kiaušinių tryniais ir kaitinkite, kol sutirštės. Pagardinkite cukrumi, druska, Dižono garstyčiomis, skiltele trinto česnako, tarkuota citrinos žievele.
Geros šventės!
Receptą atsiuntė Vita Klišaitienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita