4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.5 5 / 42
Jau įvertinote šį receptą

Husariškas eršketas

Husariškas eršketas
Husariškas eršketas / Vitos Klišaitienės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Jūsų dėmesiui  pateikiu iš pirmo žvilgsnio pikantiškai ir prabangiai atrodantį, tačiau lengvai ir greitai paruošiamą orkaitėje keptą eršketą šampane. Pirmą sykį paragauti jo teko prieš daugelį metų, kai viešėjome pas pažįstamus rusus Volgograde. Vėliau ne kartą gaminome jį patys. Eršketas... Skamba prabangiai, ar ne? Tačiau, žvilgtelėję į maisto produktų kainas, pastebėsime, kad jis kur kas pigesnis už lašišą. Taigi drąsiai galima priskirti eršketą prie patiekalų, kurie galėtų papuošti jūsų šeimos stalą per artėjančias šventes. Ruošiant šią žuvį, nereikia persistengti beriant prieskonių, nes eršketo mėsa ir taip jau yra švelnaus, malonaus skonio, todėl  naudokite tik druską ir pipirus, užpilkite šampanu, o likusį darbą atliks  jūsų orkaitė.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Žuvis 1 vnt. eršketas
  • Šampanas: (sauso) 250 ml
  • Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
  • Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
  • Citrinos 1 vnt.

Kaip gaminti

  1. Išdarytą eršketą pasūdykite, pabarstykite  pipirais, dėkite į kepimo skardą, užpilkite šampanu ir 30 min.  kepkite iki 180–200 °C įkaitintoje orkaitėje.
  2. Prieš patiekiant į stalą, papuoškite salotų lapais, petražolėmis, krapais, citrinų ir agurkų  griežinėliais.
  3. Čia tiks šampano  padažas. Jis gaminamas taip:  150 ml šampano suplakite su 2 kiaušinių tryniais ir kaitinkite, kol sutirštės. Pagardinkite cukrumi, druska, Dižono garstyčiomis, skiltele trinto česnako, tarkuota citrinos žievele.

Geros šventės!

Receptą atsiuntė Vita Klišaitienė

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.