Ingredientai
- Lazanijos lakštai 8 vnt.
- Sūris 400 g fermentinis
- Grietinė 4 valg. š.
- Porai 2 vnt.
- Lašiša 16 vnt. gabalėlių
- Sultys 2 valg. š. citrinų
- Druska 1 arbat. š.
- Pipirai 1 arbat. š. baltieji
- Petražolės 1 valg. š. pjaustytos
Kaip gaminti
1. Lazanijos lakštus Išvirkite pasūdytame vandenyje.
2. Nuvalykite porus. Atskirkite lapus, nuplaukite juos. 8 lapus atidėkite.
3. Tarkuotą fermentinį sūrį sumaišykite su grietine.Supilkite citrinos sultis, pasūdykite, įberkite pipirų.
4. Lazanijos lakštus nusausinkite, pavyzdžiui kiaurasamtyje. Paskui juos išdėliokite ant medinės lentos. Ant kiekvieno lazanijos lakšto padėkite po poro lapą, ant viršaus – sūrio masės.
4. Perpjaukite stačiakampius perpus ir ant kiekvieno keturkampio padėkite po gabalėlį lašišos. Susukite kvadratus į ritinėlius, suriškite juos poro juostelėmis, ant viršaus pabarstykite žalumynų, pavyzdžiui, petražolių arba čiobrelių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita