Ingredientai
- Žuvis 1 kg lydeka
- Morkos 2 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Batonas 2 riekės arba pusė stiklinės maltų džiūvėsėlių
- Pienas 1 st.
- Žuvies prieskoniai 1 arbat. š. su žolelėmis, pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. malti, pagal skonį
- Sviestas 2 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Citrinos 1 vnt. papuošimui
- Paprikos 100 g papuošimui
- Alyvuogės 50 g papuošimui
- Petražolės 1 sauja papuošimui
- Krapai 10 g papuošimui
- Salotos 100 g papuošimui
- Svogūnų laiškai 10 g papuošimui
Kaip gaminti
1. Žuvį nuskuskite ir nuplaukite. Odą aplink galvą apipjaukite ir nunerkite. Iš žuvies mėsos išimkite kaulus.
2. Svieste pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir virtas sutarkuotas morkas. Žuvies filė ir piene išmirkytą batoną sumalkite. Į žuvies mėsą įmuškite kiaušinį, sudėkite apkepintus svogūnus, prieskonius ir druską. Viską gerai išsukite, įdarą sukimškite į žuvies odą ir užsiūkite.
3. Žuvį aptepkite aliejumi ir kepkite 120-150 laipsnių orkaitėje apie valandą. Jei kepsite per karštai – oda sutrūkinės. Iškepusią žuvį padėkite atvėsti. Per tą laiką pasiruoškite daržoves papuošimui. Tada žuvį dėkite į pailgą indą ir puoškite pasitelkę fantaziją.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Irma Kriščiūnienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Mano velykinis receptas
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita