Ingredientai
- Žuvis 1700 g 1,5 kg lydekos ir 200 g jūros lydekos filė
- Morkos 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Paprikos 100 g pusė saldžiosios
- Batonas 2 riekės
- Pienas 60 ml
- Sviestas 30 g tinka ir majonezas arba aliejus
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Krakmolas 1 valg. š.
- Žuvies prieskoniai 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Laurų lapai 1 arbat. š. žiupsnelis
- Petražolės 20 g kelios šakelės
- Bazilikai 20 g kelios šakelės
- Druska 1 valg. š.
- Aliejus 50 ml kepti
Kaip gaminti
1. Lydeką nuskuskite, perpjaukite pilvą kuo mažesniu pjūviu, išimkite vidurius, gerai išplaukite. Mėsą atskirkite nuo odos ir ją sumalkite su morka, saldžiąja paprika, svogūnu ir piene mirkytu ir nusunktu batonu. Įmuškite kiaušinį, įpilkite tirpinto sviesto, aliejaus ar majonezo, suberkite krakmolą, druską, prieskonius ir viską išmaišykite. Būtų gerai, kad toks ruošinys pastovėtų bent pusvalandį.
2. Jūros lydekos filė pabarstykite tais pačiais prieskoniais ir žalumynais, galima (bet nebūtina!) apkepti miltuose, prieš tai pavoliojus kiaušinyje. Dėkite faršo, filė, vėl faršo. Užsiūkite.
3. Aliejumi išteptą žuvį dėkite į aliejuotą skardą. Kiškite ją į šaltą orkaitę ir 15-ai minučių nustatykite 50 °C temperatūrą. Paskui 15-ai minučių nustatykite 100 °C temperatūrą. Galiausiai žuvį subadykite adata, įpilkite stiklinę vandens, užklokite folija ir 35-ioms minutėms nustatykite 170 °C temperatūrą. Kai iškeps, iš pilvo išimkite siūlus, supjaustykite ir puoškite daržovėmis, alyvuogėmis, citrinomis.
Autorės nuotr./Įdaryta lydekaitė |
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita