Ingredientai
- Veršio širdis 1 vnt.
- Druska 1 arbat. š. po pusę šaukštelio (arba pagal skonį) šidrdžiai ir įdarui
- Sviestas 1,5 valg. š. 1 širdžiai apekpti ir 0,5 įdarui
- Šoninė 30 g kubeliais pjaustytos šalto rūkymo; įdarui
- Pievagrybiai 100 g pasmulkintų; įdarui
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis smulkiai pjaustytas; įdarui
- Česnakai 2 skiltelės smulkintos; įdarui
- Špinatai 50 g įdarui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis įdarui
- Šalavijai 3 vnt. smulkinti lapeliai; įdarui
- Petražolės 0,5 valg. š. smulkintų; įdarui
- Cinamonas 1 žiupsnelis įdarui
- Muskatas 1 žiupsnelis mažas; įdarui
Kaip gaminti
1. Nupjaustykite nuo veršio širdies paviršiaus visus riebalus. Įpjaukite išilgai širdies raumenį, kiek įmanoma išskleiskite jį, atsargiai nupjaustykite raumenį jungiančias gyslas. Įtrinkite širdį druska.
2. Sudėkite į keptuvėje gerai įkaitintą sviestą šoninę ir pievagrybius, kepkite maišydami, kol pradės skrusti. Sudėkite svogūnus, kepkite maišydami dar kelias minutes, sudėkite česnaką, maišydami kepkite dar apie pusę minutės, sudėkite špinatų lapelius, prieskonius, žoleles, maišydami kepkite, kol špinatų lapeliai suvys. Įdarą atvėsinkite.
3. Ant išskleistos širdies raumens vidinės pusės tolygiai sudėkite įdarą. Suimkite priešingas raumens kraštines, suglauskite ir susmaigstykite mediniais smeigtukais.
4. Įdarytą veršio širdį dėkite į keptuvėje įkaitintą sviestą ir apkepkite iš visų pusių.
5. Dėkite apkeptą širdį į kepimo formelę ir kepkite iki 150C įkaitintoje orkaitėje 15 minučių arba kol vidinė širdies temperatūra bus 60C.
6. Patiekite įdarytą veršio širdį su kukurūzų kruopų arba bulvių koše.