Ingredientai
- Vištiena 1500 g višta
- Citrinos 1 vnt.
- Druska 2 arbat. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Aliejus 2 valg. š.
- Vynas 150 ml sauso baltojo
- Prieskoniniai žalumynai 2 valg. š.
- Pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis maltų, kvapiųjų
- Paprikos 4 vnt. įdarui: 2 raudonosios ir 2 geltonosios
- Pankolis 1 vnt. įdarui; gumbas
- Raudonasis svogūnas 2 vnt. įdarui
- Bulvės 450 g įdarui
Kaip gaminti
1. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir dar kartą perpjaukite išilgai pusiau. Pankolius išilgai supjaustykite griežinėliais. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite išilgai skiltelėmis.
2. Į druskos, kvapiųjų pipirų ir prieskoninių žalumynų mišiniu įtrintą vištą suberkite nuluptas česnakų skilteles, perpus perpjautą citriną, supjaustytas daržoves.
3. Įdarytą vištą įdėkite į keptuvą, aplink išdėliokite nuskustas bulves, likusias daržoves, supilkite vyną, o vištos viršų aptepkite aliejumi.
4. Viską apibarstykite kmynais, uždenkite keptuvą ir 200°C karštumo orkaitėje kepkite 1 val. 15 min. Paskui dangtį nuimkite ir kepkite dar 20 min. (kol odelė dailiai apskrus).